Lagde vårruller i kveld,- noe 11-åringen var meeeget fornøyd med! Siden det er soya i de fleste vårruller, har jeg ikke funnet noen hun tåler. Men hun har hatt veldig lyst å smake; synes det ser så godt ut. (Hun er allergisk mot hvete, soya, nøtter, egg + endel andre ting)
Oppdaget plutselig en dag rispannekaker på ICA. Så da var det bare å prøve. 11-åringen mista nesten munn og mele da jeg serverte vårruller til henne; hun trodde visst aldri at hun kom til å få det noen gang!
Det vanket mange klemmer og smil og takk fra den unge frøkenen i kveld!
Oppskrift:
1 pk rispapir
1 liter rapsolje til steking
Fyll:
300 g skinkebiff
3 gulrøtter
4 vårløk
litt olje
1 hjertesalat
1 bunt thaibasilikum eller vanlig basilikum
Marinade:
1 fedd hvitløk
4 ss soyaolje (droppet det; brukte peppersaus og litt olje istd.)
2 ss fiskasaus
tilbehør:
Ferdigkjøpte chilisauser, både søt og sterk
Hakk hvitløkfeddet fint, og rør sammen marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler, og legg i marinaden mens grønnsakene forberedes.Skjær gulrøttene og vårløkeni tynne strimler.Strimle salaten. Stek kjøtter gyllent i en wok. Bløt opp rispapiret i lunkent vann, og legg hvert stykke på kjøkkenpapir.Ha en blanding av kjøtt, grønnsaker, salatblader og basilikum, brett inn sidene, og rull sammen hver vårrull.
Varm oljen i en wok eller høy panne. Den skal være så varm at det bobler rundt en fyrstikk.Ha i 2-3 vårruller av gangen, og stek dem sprø.Server rullene lunkne med chili til å dyppe dem i.
Velbekomme!
1 kommentar:
Høres knallgodt ut! Sitter her med grand prix i bakgrunnen og tar en liten bloggerunde samtidig så jeg knasker jordbær og vannmelon. Nyter sommerens delikatesser;o))
Ha en skjønn helg og heia Maria!
Klem
Legg inn en kommentar