20080523

Vårruller





Lagde vårruller i kveld,- noe 11-åringen var meeeget fornøyd med! Siden det er soya i de fleste vårruller, har jeg ikke funnet noen hun tåler. Men hun har hatt veldig lyst å smake; synes det ser så godt ut. (Hun er allergisk mot hvete, soya, nøtter, egg + endel andre ting)

Oppdaget plutselig en dag rispannekaker på ICA. Så da var det bare å prøve. 11-åringen mista nesten munn og mele da jeg serverte vårruller til henne; hun trodde visst aldri at hun kom til å få det noen gang!

Det vanket mange klemmer og smil og takk fra den unge frøkenen i kveld!

Oppskrift:

1 pk rispapir

1 liter rapsolje til steking

Fyll:

300 g skinkebiff

3 gulrøtter

4 vårløk

litt olje

1 hjertesalat

1 bunt thaibasilikum eller vanlig basilikum

Marinade:

1 fedd hvitløk

4 ss soyaolje (droppet det; brukte peppersaus og litt olje istd.)

2 ss fiskasaus

tilbehør:

Ferdigkjøpte chilisauser, både søt og sterk

Hakk hvitløkfeddet fint, og rør sammen marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler, og legg i marinaden mens grønnsakene forberedes.Skjær gulrøttene og vårløkeni tynne strimler.Strimle salaten. Stek kjøtter gyllent i en wok. Bløt opp rispapiret i lunkent vann, og legg hvert stykke på kjøkkenpapir.Ha en blanding av kjøtt, grønnsaker, salatblader og basilikum, brett inn sidene, og rull sammen hver vårrull.

Varm oljen i en wok eller høy panne. Den skal være så varm at det bobler rundt en fyrstikk.Ha i 2-3 vårruller av gangen, og stek dem sprø.Server rullene lunkne med chili til å dyppe dem i.

Velbekomme!

1 kommentar:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Høres knallgodt ut! Sitter her med grand prix i bakgrunnen og tar en liten bloggerunde samtidig så jeg knasker jordbær og vannmelon. Nyter sommerens delikatesser;o))
Ha en skjønn helg og heia Maria!
Klem